Löpning på flera fronter – Chamonix och Kåsjön


Rory Bosio i mål, årets UTMB-kort? Foto från The North Face

Sedan fredag eftermiddag har jag följt utvecklingen på årets UTMB. Med tidigarelagd start och fint väder var det upplagt för snabba tider. Det växlade i tätgruppen men till slut kunde fransmannen Xavier Thevenard dra ifrån och vinna på nya rekordtiden 20.34. Årets prestation stod Rory Bosio för som dominerade i damklassen, nytt rekord med 22.37 och en 7:e plats totalt!

* Jonas Buud bröt i Champex-Lac. Tråkigt men han var inte ensam, många av de stora namnen fick gå av. UTMB är en brutal tävling, särskilt om man pressar kroppen för en tätplacering.

* Johan Johansson tog en mycket fin 15:e plats. Bästa svenska placering någonsin på hela distansen!

Själv medverkade jag på Salomon Trail Tour i Kåsjön, inte riktigt samma uppmärksamhet men ett fint lopp på hemmaplan. Jag var rejält snuvig på morgonen så jag bytte klass, 11 km kändes mer lagom. Min grabb Joel gjorde en efteranmälan till ungdomsklassen så jag hann se hans start innan det var min tur. Det var lite segt i början men efterhand kom kroppen igång, på mittpartiet låg jag i hälarna på en liten klunga utan att försöka gå om. När det på slutet öppnade upp sig kunde jag öka och gå om rätt många innan mål. Trots allt blev det plats 9 av 260 deltagare, helt okej. Banan var teknisk och rolig, en del mosslöpning och några riktigt hala spångar gjorde det lite ryckigt. Det som skiljde sig mest från tävlingen i Skatås var den stora andelen obanat som påverkade tempot mycket. Nästa gång blir det så klart 21 km!
Stort plus för ett mycket bra arrangemang.

Salomon Trail Tour Kåsjön
Målkram

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *